Skip links

Psihoterapie experiențială și hipnoterapie

Psihoterapia experiențială este o psihoterapie holistică centrată pe resemnificarea experiențelor trăite și creștere personală. Pune accentul pe trăirea conștientă a experiențelor, gândurilor, emoțiilor și senzațiilor. Această abordare facilitează schimbarea tiparelor vechi și ineficiente și construirea unor tipare eficiente.

Psihoterapia experiențială își propune o remodelare a personalității, prin activarea de resurse latente și alegeri conștiente.

Dintre beneficiile terapiei experiențiale se numără:

  • Trăirea experiențelor în mod conștient;
  • Capacitatea de a lua alegeri potrivite;
  • Creșterea încrederii în sine;
  • Integrarea de noi experiențe;
  • Autocunoaștere și dezvolatare personală.

Terapia experiențială își propune să ajute persoana să-și creeze situații experiențiale prin care aceasta să conștientizeze, să-și restructureze tiparele și să crească personal. Psihoterapia experiențială lucrează cu metode specifice pentru atingerea unui nivel superior de conștiință. Abordarea experiențială își propune activarea spontaneității, autenticității și flexibilizarea persoanei.

Psihoterapia experiențială acordă importanță trăirii experienței în mod conștient și descoperirea unor modalități diferite de a trăi, provoacă importanță trăirii în prezent.

În terapia experiențială, hipnoza este un instrument deosebit de important deoarece facilitează accesul la subconștientul persoanei.